【志鸿优化 全优设计】届高考英语总复习 Unit 1 Great scientists练习 新人教版必修5_志鸿优化全优设计

2020-02-27 其他范文 下载本文

【志鸿优化 全优设计】届高考英语总复习 Unit 1 Great scientists练习 新人教版必修5由刀豆文库小编整理,希望给你工作、学习、生活带来方便,猜你可能喜欢“志鸿优化全优设计”。

Unit 1 Great scientists

A级:基础巩固

Ⅰ.语境填空

1.Kindne is one of our Chinese

(特征).答案:characteristics 2.Their discuion about whether to build a reservoir did not come to a c until midnight.答案:conclusion 3.The coach tried to

(分析)the cause of our defeat.答案:analyse 4.I was completely a in the live football match on TV so that I didn’t notice him nearing.答案:absorbed 5.The vote was completed.The chairman a the result.答案:announced 6.Your face will get burnt if you are e to the sunlight for a long time.答案:exposed 7.The new school is still under

(建设).答案:construction 8.The earth is s itself as it moves around the sun.答案:spinning 9.He was

(肯定的)that he had seen it in the newspaper.答案:positive 10.He is

(谨慎)in his choice of words in writing.答案:cautious Ⅱ.完成句子

1.(专心)your work and stop talking.(attend)答案:Attend to 2.(接触)to the sunlight for too long will do harm to your skin.(expose)答案:Being exposed 3.The police

(怀疑他)carrying out two bomb attacks.(suspect)答案:suspect him of 4.The driver was not

(责怪)for the accident.(blame)答案:to blame 5.He had his leg

(受伤)while playing football.答案:injured

B级:能力提升

Ⅲ.完形填空

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。

(2014山东卷)Charlotte Whitehead was born in England in 1843,and moved to Montreal,Canada at the age of five with her family.While 1 her ill elder sister throughout the years,Charlotte discovered she had a(n)2 in medicine.At 18 she married and 3 a family.Several years later,Charlotte said she wanted to be a 4.Her husband supported her decision.,Canadian medical schools did not 6 women students at the time.Therefore,Charlotte went to the United States to study 7 at the Women’s Medical College in Philadelphia.It took her five years to 8 her medical degree.Upon graduation,Charlotte 9 to Montreal and set up a private 10.Three years later,she moved to Winnipeg,Manitoba,and there she was once again a 11 doctor.Many of her patients were from the nearby timber and railway camps.Charlotte 12 herself operating on damaged limbs and setting 13 bones,in addition to delivering all the babies in the area.But Charlotte had been practising without a licence.She had 14 a doctor’s licence in both Montreal and Winnipeg,but was 15.The Manitoba College of Physicians and Surgeons,an all-male board,wanted her to 16 her studies at a Canadian medical college!Charlotte refused to 17 her patients to spend time studying what she already knew.So in 1887,she appealed to the Manitoba Legislature to 18 a licence to her but they,too,refused.Charlotte 19 to practise without a licence until 1912.She died four years later at the age of 73.In 1993,77 years after her 20 ,a medical licence was iued to Charlotte.This decision was made by the Manitoba Legislature to honor “this courageous and pioneering woman.”

1.A.raising B.teaching C.nursing D.miing 解析:根据上下文可知,她姐姐生病了,所以她要对她进行护理。raise“养育,抚养”;teach“教授”;nurse“护理,照顾”;mi“想念”。故C项正确。答案:C 2.A.habit B.interest C.opinion D.voice 解析:在她照顾姐姐的这几年里,她也渐渐对医学产生了兴趣,从而使她以后走上了医学这条道路。habit“习惯”;interest“兴趣”;opinion“观点”;voice“嗓音”。故只有B项正确。答案:B 3.A.invented B.selected C.offered D.started 解析:她18岁结婚成家。start“创建”。故选D项。答案:D 4.A.doctor B.musician C.lawyer D.physicist 解析:根据第二段可知,她想当一名医生,并走向了求学的道路。故选A项。答案:A 5.A.Besides B.Unfortunately C.Otherwise D.Eventually 解析:她想学医,然而加拿大的医学院不招收女生。这对她来说是“不幸地”,故选B项unfortunately。答案:B 6.A.hire B.entertain C.trust D.accept 解析:学校不接收女生。hire“租用”;entertain“娱乐,款待”;trust“信任”;accept“接收”。根据句意可知D项正确。答案:D 7.A.history B.physics C.medicine D.law 解析:加拿大的医学院不收女学生,因此她去了美国费城的女子医学院学习医学。故选C项。答案:C 8.A.improve B.save C.design D.earn 解析:她在那里学习了五年,并获得了学位。improve“提高”;save“节省”;design“设计”;earn“挣得,赢得”。根据句意可知D项正确。答案:D 9.A.returned B.escaped C.spread D.wandered 解析:文章第一段介绍她在五岁时搬到了蒙特利尔,第二段又介绍主人公去了美国学习,然后学成归来,故此处应该是再次回到蒙特利尔,故只有A项正确。答案:A 10.A.school B.museum C.clinic D.lab 2 解析:根据下文11空后的doctor,可知回到家乡之后,她建立了一家私人诊所,成了一名医生。故选C项。答案:C 11.A.busy B.wealthy C.greedy D.lucky 解析:下文提到她的许多病人的情况,因此表示她忙于治病,再次成为一名忙碌的医生。故选A项。答案:A 12.A.helped B.found C.troubled D.imagined 解析:她忙着给受伤的肢体做手术。find oneself doing sth.“发觉自己处于某种处境”往往含有一种不自觉的意味。答案:B 13.A.harmful B.tired C.broken D.weak 解析:根据前面提到的damaged可以得知,此处应为断骨。故选C项。答案:C 14.A.put away B.taken over C.turned in D.applied for 解析:但是她却始终没有医师执照,因此她在这两个地方申请获得医师执照。put away“收起来,放好”;take over“接管”;turn in“上交”;apply for“申请”。根据句意可知D项正确。答案:D 15.A.punished B.refused C.blamed D.fired 解析:根据上文的but以及下文第18空后的“too,refused”可知,她被拒绝了。故选B项。答案:B 16.A.display B.change C.preview D.complete 解析:夏洛特是在美国完成医学专业学习的,而Manitoba College of Physicians and Surgeons想让她在加拿大的大学完成学习然后才能给她颁发执照。同时根据下文的spend time studying可知,选D项。答案:D 17.A.leave B.charge C.test D.cure 解析:但是夏洛特拒绝这样做,她不能离开她的病人去上学,故此处要用leave“离开”。故选A项。答案:A 18.A.sell B.donate C.iue D.show 解析:因此她于1887年诉诸曼尼托巴议会,要求颁发执照。sell“出售”;donate“捐赠”;iue“发行,颁发”;show“展现”。根据句意可知C项正确。此外,20空后的句子也提到了iue这个词。答案:C 19.A.continued B.promised C.pretended D.dreamed 解析:再次被拒之后,她继续无照行医,直到1912年。故选A项。答案:A 20.A.birth B.death C.wedding D.graduation 解析:上文提到她73岁去世,此处是1993年,应该是她去世之后77年。故选B项。答案:B 长难句解析

1.While nursing her ill elder sister throughout the years,Charlotte discovered she had a(n)interest in medicine.【翻译】 当她在照顾生病的姐姐的那几年里,夏洛特发现自己对医学产生了兴趣。

【分析】 本句中状语从句while nursing her ill elder sister throughout the years中省略了she was。当状语从句的主语和主句主语一致,且含有be动词的时候,可以把状语从句的主 3 语和be动词都省略。另外本句还可以把while省略,形成现在分词短语nursing her ill elder sister throughout the years,在句中作状语。

2.Upon graduation,Charlotte returned to Montreal and set up a private clinic.【翻译】 大学一毕业,夏洛特就回到蒙特利尔,开办了一家私人诊所。

【分析】 本句中的介词upon“一„„就”,后面接名词或者v.-ing作宾语,本句中使用名词graduation,还可以使用v.-ing graduating。Ⅳ.七选五

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Ma Migration

Ma Migration Look up at the sky one autumn day and you might see a flock of birds in V-formation.1 All summer,they have lived in the north where they made their nests,laid their eggs,hatched,and raised their young.Soon,snow and ice will cover all their northern breeding grounds,so they must migrate south where food is easier to find.It is neceary to create worldwide bird sanctuaries(保护区)before many of these species become extinct.The Arctic tern travels 10,625 miles from one polar region to the other.This may be the longest migration of any animal on Earth.Not all birds migrate.Some are able to adapt to winter by changing their diets.3 For most species,however,it is easier to migrate to climates that are not as severe.Somehow,migrating birds know exactly where they are going and how to get there.It is amazing to think about how birds are able to return to the same place year after year.4 Other scientists believe that migratory birds navigate by following certain coastlines,mountains,and rivers.However they do it,these amazing creatures always arrive in the right place at the right time.In the spring,they return to their nesting grounds up north to lay their eggs and care for their young.It is important for the people of the world to protect the estuaries(河口)and wetlands.5 With so many species of birds’ habitats threatened worldwide,our children may never be able to enjoy the beauty of these migrating wonders.A.These birds stay in the same place all year.B.They are important to endangered species.C.Some birds travel great distances,croing entire continents and oceans.D.They are flying south where there is warmth and food during the winter.E.Birds fly around the world according to the weather year around year.F.Some scientists think it is poible for birds to use the stars to find their way.G.The birds that migrate south in winter return to different places when weather is warm.答案:1~5 DCAFB

【志鸿优化 全优设计】届高考英语总复习Unit 2 The United Kingdom练习新人教版必修5

Unit 2 The United KingdomA级:基础巩固Ⅰ.单词拼写1.Our nation(组成)of fifty-six nationalities. 答案:consists 2.Having a car of my own is a great c ,I needn’t......

【志鸿优化 全优设计】届高考英语总复习Unit 2 Healthy eating练习新人教版必修3

Unit 2 Healthy eatingA级:基础巩固Ⅰ.语境填词1.The team won at last because these players made a very good(combine). 答案:combination 2.All bills that are paid p......

【志鸿优化设计】届高考英语一轮复习Module6 AnimalsinDanger教学案 外研版必修5

Module 6 Animals in Danger1.____________ vt.使„„处于险境;危及→____________ adj.濒危的→____________ n.危险→____________ adj.危险的2.____________ n.保护区→____......

【志鸿优化设计】届高考英语一轮复习Module4 GreatScientists教学案 外研版必修4

Module 4 Great Scientists1.____________ n.动物学→____________ n.动物园2.____________ adj.主要的→____________ vt.领导;带领 3.____________ n.农业→____________ adj.......

【志鸿优化设计】届高考英语一轮复习Module2 TrafficJam教学案 外研版必修4

Module 2 Traffic Jam1.____________ n.电线→____________ adj.无线的2.____________ adj.郊区的;市郊的→____________ n.郊区 3.____________ n.执照;许可证→____________ n.......

《【志鸿优化 全优设计】届高考英语总复习 Unit 1 Great scientists练习 新人教版必修5.docx》
将本文的Word文档下载,方便收藏和打印
推荐度:
【志鸿优化 全优设计】届高考英语总复习 Unit 1 Great scientists练习 新人教版必修5
点击下载文档
相关专题 志鸿优化全优设计 设计 全优 总复习 志鸿优化全优设计 设计 全优 总复习
[其他范文]相关推荐
[其他范文]热门文章
下载全文