6月英语四级真题第一套仔细阅读第一篇答案_英语四级真题答案解析

2020-02-29 其他范文 下载本文

6月英语四级真题第一套仔细阅读第一篇答案由刀豆文库小编整理,希望给你工作、学习、生活带来方便,猜你可能喜欢“英语四级真题答案解析”。

2013年6月英语四级真题第一套仔细阅读第一篇答案+解析Section B

Directions: There are 2 paages in this section.Each paage

is followed by some questions or unfinished statements.For each of them there are four choices marked A), B), C)and D).You should decide on the best choice and mark

the corresponding letter on Sheet 2 with a single line through the center.Paage One

Questions 57 to 61 are based on the following paage.Junk food is everywhere.We’re eating way too much of it.Most of us know what we’re doing and yet we do it anyway.So here’s a suggestion offered by two researchers at the Rand Corporation:

Why not take a leon from alcohol control policies

and apply them to where food is sold and how it’s displayed?

“Many policy measures to control obesity(肥胖症)aume that people consciouslyand rationally choose what and how much they eat and therefore focus on

providing information and more acce to healthier foods,”

note the two researchers.“In contrast,” the researchers continue,“many regulations that don’t aume people make rational

choices have been succefully applied to control alcohol,a substance--like food--of which immoderate consumption leads to serious health problems.”The research references studies of people’s behavior with food

and alcohol and results of alcohol restrictions,and then lists five regulations that the researchers think might

be promising if applied to junk foods.Among them:

Density restrictions: licenses to sell alcohol aren’t

handed out unplanned to all comers but are allotted(分配)

based on the number of places in an area that already sell alcohol.These make alcohol le easyto get and reduce the number of psychological cues to drink.Similarly, the researchers say, being presented with junk food stimulates our desire to eat it.So why not limit the density of food outlets, particularly

ones that sell food rich in empty calories?

And why not limit sale of food in places that aren’t primarily food stores?

Display and sales restrictions: California has a rule prohibiting alcohol displays near the cashregisters in gas stations, and in most places you can’t buy alcohol at drive-through facilities.At supermarkets, food companies pay to have their wares in places where they’re easily seen.One could remove junk food to the back of the store

and ban them from the shelves at checkout lines.The other measures include restricting portion sizes,taxing and

prohibiting special price deals for junk foods,and placing warning labels on the products.注意:此部分试题请在答题卡2上作答。

【总评】这是一篇讨论控制垃圾食品消费的议论文。文章介绍了Rand公司两位研究人员的建议:即借鉴控酒措施的经验,对售卖此类食品的地点和方式进行控制。文中具体介绍了这么做的原因以及一些具体条例。

57.What does the author say about junk food?

A)People should be educated not to eat too much.B)It is widely consumed despite its ill reputation.C)Its temptation is too strong for people to resist.D)It causes more harm than is generally realized.答案:C.Its temptation is too strong for people to resist.【解析】推理题。由关键词Junk food定位至文章第一段。由“Junk food is everywhere.We’re eating way too much of it.Most of us know what we’re doing and yet we do it anyway.(垃圾食品无处不在,这样的食品我们吃得实在是太多了,我们大多数人都知道我们在做什么,但是我们还是在这么做)”

可知,垃圾食品对人们的诱惑实在是太强了,以至于人们无法抵挡。选项B中的“ill reputation”在文中没有提到,所以,正确答案为C。

58.What do the Rand researchers think of many of the policy measures to control obesity?

A)They should be implemented effectively.B)They provide misleading information.C)They are based on wrong aumptions.D)They help people make rational choices.答案:C.They are based on wrong aumptions.【解析】推理题。由关键词policy measures, obesity定位至文章第三段。

文中提到“Many policy measures to control obesity(肥胖症)aume

that people consciously and rationally choose what and how much they eat

(很多控制肥胖症的政策都是假定人们能够有意识、理智地选择吃什么、吃多少)”,而第四段中进一步提到“In contrast„ many regulations that don’t aume people

make rational choices have been succefully applied to control alcohol

(那些没有假定人们会作出理智选择的规章条例在控酒方面取得了成功)”。

由此可以推知,很多控制肥胖症的政策措施都是基于错误的假设前提的,所以,正确答案为C。

59.Why do policymakers of alcohol control place density restrictions?

A)Few people are able to resist alcohol’s temptations.B)There are already too many stores selling alcohol.C)Drinking strong alcohol can cause social problems.D)Easy acce leads to customers’ over-consumption.答案:D.Easy acce leads to customers’ over-consumption.【解析】推理题。由关键词density restrictions,obesity定位至文章倒数第三段。

由“These(即density restrictions)make alcohol le easy to get and

reduce the number of psychological cues to drink.”可知,因为购买的途径很简单的话会导致消费者过度消费。

所以要颁布这样一项限制措施,就是为了减少人们购买酒类饮品的数量。所以,正确答案为D。

60.What is the purpose of California’s rule about alcohol display in gas stations?

A)To effectively limit the density of alcohol outlets.B)To help drivers to give up the habit of drinking.C)To prevent poible traffic jams in nearby areas.D)To get alcohol out of drivers’ immediate sight.答案:D.To get alcohol out of drivers’ immediate sight.【解析】推理题。由关键词California定位至文章最后一段。Display and sales restrictions:California has a rule prohibiting alcohol displays near the cash registers in gas stations,and in most places you can’t buy alcohol

at drive-through facilities.At supermarkets, food companies pay

to have their wares in places where they’re easily seen.One could remove junk food to the back of the store

and ban them from the shelves at checkout lines.关键词display,由此可知主要强调要把垃圾食品淡出人们的视线。所以,正确答案为D

61.What is the general guideline the Rand researchers suggest about junk food control?

A)Guiding people to make rational choices about food.B)Enhancing people’s awarene of their own health.C)Borrowing ideas from alcohol control measures.D.Resorting to economic, legal and psychological means

答案:C.Borrowing ideas from alcohol control measures.【解析】细节题。由关键词Rand researchers定位到第二段。文中提到“So here’sa suggestion offered by two researchers at

the Rand Corporation: Why not take a leon from alcohol control policies and apply

them to where food is sold and how it’s displayed? take a leon即borrow ideas,由此可知,Rand公司的研究人员建议借鉴控酒措施的经验,所以,正确答案为C。

Section B Paage 2

【总评】本文为我们分析了柯达公司虽然看到了市场前景,但是并没有在战略上把握机会,等意识到错误时,已经为时已晚,并最终走向衰败。对于一出生就接触各种数码产品的考生来说,柯达也许是个并不熟悉的企业,这或许会对阅读带来一定影响。而且本文也有不少商务用语,如strategy(战略,策略)、sponsorship(赞助),及一些关键词如anticipate(预期、预计)等,难度并不算小。所以平时对于词汇的积累是快速理解阅读内容的关键。

62.B.It’s approaching its downfall.【解析】细节题。从全文第一句中的bankruptcy(破产)以及第二段第一句Although many attribute Kodak’s downfall to “complacency”...可知柯达已经衰落了。所以正确答案为B。

根据第全文第一句„a sad, though not unexpected turning point„ 可知柯达的衰败,是早有预期的,而不是突然的,排除答案A.It went bankrupt all of a sudden;

根据第一段最后一句...but ultimately failed to adapt to the digital revolution可知柯达最终没有适应数字革命,排除答案C.It initiated the digital revolution in the film industry;

根据第一段内容,dominate用的是过去分词形式,即柯达在胶卷市场占主导地位是过去的事实,而非现今,排除答案D.It is playing the dominant role in the film market.63.A.To show its early attempt to reinvent itself.【解析】推理题。柯达发明第一台数码相机的例子出现在第二段,该段一开始指出很多人将柯达的衰败归结于柯达的自满,但是这个解释并没有承认柯达在自我改造上做出的努力。接下来作者用柯达发明了第一台数码相机来例证柯达在reinvent上的尝试。所以正确答案为A。

答案C.To show its quick adaptation to the digital revolution.与第一段最后一句

ultimately failed to adapt to the digital revolution.相冲突,且发明了第一台数码相机并不足以说明其顺应了数码革命。

64.D.They are deeply stuck in their glorious past.【解析】细节题。根据题干关键词large companies和switch定位到第四段最后一句Large companies have a difficult time switching

to new markets because there is a temptation to put

existing aets into the new businees.根据此句可知,大公司不能进入新市场的原因是他们在开创新业务的过程中,依然不愿放弃现有的优势。接来下第五段用柯达的事例继续阐释了这句话的含义,即 too rooted in the succees of the past for it to

make the clean break neceary to fully embrace the future,沉溺于过去的辉煌,而不能完全拥抱未来。

所以正确答案为D.They are deeply stuck in their glorious past.65.A.A burden.【解析】细节题。根据第五段最后一句话Their history was so important

to them.Now their history has become a liability.可知柯达的历史已成自身发展的负担。burden是对liability的同义转换。所以正确答案为A。

66.C.Its refusal to sponsor the 1984 Olympics.【解析】细节题。最后一段第一句说柯达在过去几十年间的衰败是戏剧性的。之后通过一个个例子来举例说明。

从文中Kodak’s decision not to pursue the role of official film for

the 1984 Los Angeles Olympics was a major miscalculation.可知柯达犯的主要错误是没有赞助1984年的奥林匹克。而对手富士拿到了竞标,并由此赢得了市场上的永久立足点。所以正确答案为C。

6月大学英语四级考试 (第一套) 作文真题

Vocabulary and Grammar2013年6月大学英语四级考试 (第一套) 作文真题Part I Writing (30 minutes) Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a sh......

12月英语四级考试真题全解析(第一套)

2017年12月英语四级考试真题全解析(第一套)第一部分:写作 题目解析: 审题: 四级写作的第一步即读懂题目要求。读题目时我们需要在题干中去找“关键词”。本次作文中读完题目,建议......

大学英语四级真题答案

2009年大学俄语四级考试真题答案ЧАСТЬ Ⅱ 21.А.22.Б.23.Б.24.В.25.Б.26.Б.27.Б.28.В.29.А.30.Б.31.Б.32.А.33.Б.34.В.35.А.36.Б.37.А.38.Б.39.В.40......

英语四级真题及答案

1991年6月大学英语四级真题及答案41.We had a party last month, and it was a lot of fun, so let's have ______ one this month.(A) another (C) the other(B) more (D)......

6月份,英语四级真题答案(完整版)

2018年6月份,英语四级真题答案(完整版) 四级听力理解答案听力新闻第1套1.A) The return of a bottled meage to its owner’s daughter.2.B) She wanted to honor her father'......

《6月英语四级真题第一套仔细阅读第一篇答案.docx》
将本文的Word文档下载,方便收藏和打印
推荐度:
6月英语四级真题第一套仔细阅读第一篇答案
点击下载文档
相关专题 英语四级真题答案解析 真题 第一篇 英语四级 英语四级真题答案解析 真题 第一篇 英语四级
[其他范文]相关推荐
[其他范文]热门文章
下载全文